Portal @lfa  - Udruga za kreativni razvoj Web povezuje ljude Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva
 
Home
O Nama Povijest Društva
Aktivnosti Grb grada Belišća Galerija Kontakt
 

 

Povijest Društva

DND grada Belišća jedno je od najstarijih društava naše Županije, a i cijele Republike Hrvatske. Osnovano je daleke 1951.god. i u svom dugogodišnjem radu svi članovi Društva, puni entuzijazma i volje za dragovoljnim radom, nastojali su dati što više za obogaćivanje slobodnog vremena djece Belišća.

Gđa Magda Frajlić je 1950. god. okupila grupu aktivistica i slijedeće godine osnovala DND Belišće. Dugi niz godina okupljalo se mnogo članova koji s proširivali i popularizirali rad Društva. DND Belišće bilo je jedno od 14 osnovnih DND tadašnje općine Valpovo. Organizirane su mnoge aktivnosti koje pamte generacije Belišćana : organiziranje zimovanja i ljetovanja za djecu, akcije selo- grad, maskenbali, proljetni dječji vašari, sportski susreti, kino projekcije, kazališne predstave, izleti i susreti s drugim Društvima, različiti tečajevi i sl.

Predsjednici Društva bili su: MAGDA FRAJLIĆ, DRAGICA JERBIĆ, MATO ČOKLJAT , JOZEFINA KRIŽAN, MARIJA POPOVIĆ, VERA IVEKOVIĆ, IDA PODOBNIK, BLANKA MARIČIĆ, BOSILJKA JAKŠIĆ, SUADA KORALIJA, STOJANKA SALAJIĆ, BRANKA VIDAKOVIĆ.

Rad Društva utihnuo je od 1991-do kraja 1995., da bi 22.01. 1996. održana OBNOVITELJSKA SKUPŠTINA i rad je ponovno pokrenut zahvaljujući nekolicini entuzijasta. Za predsjednicu je izabrana Branka Vidaković. Program rada Udruge je kontinuirani nastavak dugogodišnjih aktivnosti u koje su utkani zadaci koji proizlaze iz cilja ove nevladine, edukativne i humanitarne Udruge.

Demokratske promjene donijele su u ovo Društvo nove i vremenu prilagođene aktivnosti.
Način djelovanja DND kao Udruge je:
DRAGOVOLJNA, SAMOSTALNA, NESTRANAČKA, APOLITIČNA, DRUŠTVENA, EDUKACIJSKA, HUMANITARNA, NEVLADINA, NEPROFITNA, DEMOKRATSKA.

Dosadašnji rezultati ostvareni su požrtvovnim radom vrijednih članova koji su Udruzi dali ugled, tradiciju, popularnost i prepoznatljivost u našoj i široj sredini.

@
 
powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"